12.9 C
Athens
Saturday, April 20, 2024

Apple μάσκα: Το κόλπο για το Face ID

Must read

Η μάσκα αποτελεί βάσανο για όλους τους χρήστες Apple προϊόντων κυρίως λόγω του ότι το λογισμικό δεν αναγνωρίζει το πρόσωπο. Ορισμένοι χρήστες iPhone σύντομα θα μπορούν να ξεκλειδώσουν τα smartphone τους χωρίς να χρειάζεται να αφαιρέσουν τις μάσκες προσώπου τους δημόσια. Υπάρχει μόνο ένα catch: απαιτεί μια επιπλέον συσκευή Apple.

Η Apple (AAPL) δοκιμάζει νέο λογισμικό iOS που θα επιτρέψει στους χρήστες να ξεκλειδώσουν το εργαλείο ασφαλείας αναγνώρισης προσώπου του iPhone, Face ID, εάν τυχαίνει να φορούν Apple Watch.

Το πρόβλημα

Προς το παρόν, το Face ID αναγνωρίζει πότε κάποιος φοράει μάσκα και ενεργοποιεί την οθόνη εισαγωγής κωδικού πρόσβασης – μια ενημέρωση που ξεκίνησε να ελέγχει η Apple τον Μάιο.

Ωστόσο, η τελευταία ενημέρωση, η οποία αποτελεί μέρος μιας δοκιμής beta προγραμματιστή που θα κυκλοφορήσει σύντομα, θα επιτρέψει σε ένα iPhone να επικοινωνήσει με ένα συγχρονισμένο Apple Watch όταν το τηλέφωνο ανασηκωθεί για να χρησιμοποιήσει το Face ID.

Η λύση

Όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος ταυτότητας – οι συσκευές πρέπει να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση – το iPhone θα ξεκλειδώσει αυτόματα και το Apple Watch θα δονείται. Η Apple είπε ότι οι χρήστες θα πρέπει να επιλέξουν αυτήν τη δυνατότητα. Για λόγους ασφαλείας, η ενημέρωση θα λειτουργεί μόνο για το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου.

Οι χρήστες θα πρέπει να πληκτρολογήσουν έναν κωδικό πρόσβασης για να κάνουν συναλλαγές μέσω του Apple Pay, του App Store ή του iTunes εάν φορούν μάσκα. Η τελευταία ενημέρωση είναι και ένα άλλο βήμα προς τα εμπρός για την υποστήριξη της φθοράς μάσκας κατά τη διάρκεια της πανδημίας και ένα πιθανό κίνητρο για τους πελάτες της Apple να αγοράσουν ένα έξυπνο ρολόι ή τουλάχιστον να χρησιμοποιούν αυτό που έχουν πιο συχνά.

Ενώ το τελευταίο λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας της Apple κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο, η εταιρεία κυκλοφορεί συνεχώς ενημερώσεις για να διορθώσει σφάλματα ή να εισαγάγει νέες δυνατότητες. Επίσης, αργότερα αυτή την άνοιξη, η Apple αναμένεται να εισαγάγει μια νέα απαίτηση για τους χρήστες να δίνουν ρητή άδεια στις εφαρμογές να τις παρακολουθούν στο Διαδίκτυο.

More articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest article