24.2 C
Athens
Tuesday, April 16, 2024

Martin Wolf: Τρόποι αντιμετώπισης της πανδημίας

Must read

Ο Martin Wolf στη συνέντευξη του εξηγεί τους τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης που φέρνει η πανδημία. H πανδημία πέρα από υγειονομικά προβλήματα έφερε και ένα νέο είδος οικονομικής κρίσης λόγω των lockdown.

Τα lockdown αν και βοηθούν στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού σίγουρα δεν βοηθούν στην οικονομία. Ο Martin Wolf, απαντά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί η κρίση από τους κυβερνώντες.

Martin Wolf

H εκτίμηση του για την Ελλάδα

Σύμφωνα με το Martin Wolf η Ελλάδα είναι μια από τις σχετικά λίγες χώρες στις οποίες η κρίση θα είναι πιθανότατα σημαντικά μικρότερη. Συγκριτικά, με την προηγούμενη οικονομική κρίση. Διότι η κρίση που πέρασε ήταν μακράν η χειρότερη από οποιαδήποτε χώρα επλήγη από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και την κρίση της ευρωζώνης, σε βάθος και διάρκεια.

Ίσως υπάρξουν χώρες που θα πληγούν από την τρέχουσα κρίση, όσο άσχημα επλήγη η Ελλάδα. Όμως νομίζω πως θα ήταν απίστευτα απίθανο η Ελλάδα να βιώσει και πάλι κάτι τόσο κακό όσο τότε. Τουλάχιστον προσεύχομαι να μην το βιώσει. Άρα, η Ελλάδα βρίσκεται σε μια πολύ ασυνήθιστη κατάσταση. Για τις περισσότερες χώρες θα είναι χειρότερα, αλλά για την Ελλάδα πιστεύει πως δεν θα είναι χειρότερα, μάλιστα θα πρέπει να είναι πολύ καλύτερα.

Δείτε την συνέντευξη:

Με πληροφορίες από τους Financial Times

More articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest article