16.1 C
Athens
Wednesday, March 27, 2024

FT: Το χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης “ανεβάζει” ταχύτητα για την Spacs

Must read

Το χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης επιταχύνει τα σχέδια για να γίνει το πρώτο σημαντικό χρηματιστήριο στην Ασία που θα εγγράψει εταιρείες εξαγοράς ειδικού σκοπού (Spacs).

Επίσης, η διαχείριση του δείκτη SGX δήλωσε ότι θα ξεκινήσει μια επίσημη διαβούλευση εντός δύο μηνών για να επιτρέψει στην Spacs να εισέλθει στην αγορά.

Η Σιγκαπούρη ετοιμάζεται να εγγράψει τη Spacs

Η επιδίωξη προσέλκυσης Spacs πρόκειται να συμβεί, καθώς πολλές εταιρείες της Νοτιοανατολικής Ασίας αξίας τουλάχιστον 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, αναμένεται να αναζητήσουν αρχική δημόσια εγγραφή.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται οι εφαρμογές Grab και Gojek, αξίας 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αντίστοιχα, και η Tokopedia εκκίνησης ηλεκτρονικού εμπορίου της Ινδονησίας, πρόσφατα αξίας 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ανταγωνισμός

Ακόμη, το χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης έχει να αντιμετωπίσει και εκείνο του Χονγκ Κονγκ, το οποίο έχει δημιουργήσει μια σταθερή ροή λιστών «επιστροφής» από κινεζικές τεχνολογικές εταιρείες που επιδιώκουν να μειώσουν την εξάρτησή τους από τη Wall Street εν μέσω εντάσεων μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου.

More articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest article