17.9 C
Athens
Monday, April 29, 2024

Τραμπ νέα: Η επόμενη μέρα μετά την ψήφο στη Γερουσία

Must read

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να απολαμβάνει της υποστήριξης  πολλών Ρεπουμπλικανών. Η υποστήριξη ισχύει ακόμα και μετά την δεύτερη διαδικασία καθαίρεσης που διενεργήθηκε πριν λίγες μέρες λόγω των επεισοδίων στο Καπιτώλιο.

Επιβεβαιώνοντας την εκπληκτική υποστήριξη που απολαμβάνει ο κ. Trump μεταξύ των ψηφοφόρων του GOP, η έρευνα Suffolk University-USA Today που κυκλοφόρησε την Κυριακή διαπίστωσε ότι σχεδόν το 46% των ερωτηθέντων θα εγκαταλείψουν το Ρεπουμπλικανικό κόμμα και θα υποστηρίξουν ένα νέο κομματικό σχηματισμό με ιδρυτή τον Ντόναλντ Τραμπ.

Τραμπ νέα

Τι λένε όσοι τον υποστηρίζουν

«Αισθανόμαστε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι δεν παλεύουν αρκετά για εμάς, και όλοι βλέπουμε τον Ντόναλντ Τραμπ να παλεύει για εμάς όσο πιο σκληρά μπορεί, κάθε μέρα», δήλωσε ο Μπράντον Κιντλ, ένας 27χρονος Ρεπουμπλικάνος από το Μιλγουόκι, σε συνέντευξή του μετά τη δημοσκόπηση. “Αλλά τότε έχετε τους Ρεπουμπλικάνους που απλώς συμφωνούν με τους δημοκράτες και όλα, και δεν σπρώχνουν ποτέ πίσω.”

Νωρίτερα τον Ιανουάριο, υπήρχαν αναφορές ότι ο κ. Τραμπ σκέφτηκε να δημιουργήσει ένα τρίτο μέρος προκειμένου να αποθαρρύνει τους γερουσιαστές να ψηφίσουν για να τον καταδικάσουν κατά τη διάρκεια της δίκης του.

Τραμπ νέα: Τα αποτελέσματα της έρευνας

Στην έρευνα που διεξήχθη μεταξύ 1.000 ψηφοφόρων Trump μεταξύ 15 Φεβρουαρίου και 19 Φεβρουαρίου, σχεδόν το 80% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ήταν λιγότερο πιθανό να ψηφίσουν έναν Ρεπουμπλικανικό υποψήφιο που είχε υποστηρίξει την απομάκρυνση του πρώην προέδρου.

Περίπου το 85 τοις εκατό των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν τον κ. Τραμπ το 2024 εάν κερδίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών. Πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες δήλωσαν ότι το Ρεπουμπλικανικό κόμμα πρέπει να γίνει «πιο πιστό» στον κ. Τραμπ, ακόμα κι αν έχει κόστος να χάσει περισσότερους Ρεπουμπλικάνους.

Τραμπ νέα

Τραμπ νέα: Διχασμός στους Ρεπουμπλικανούς

Μετά την δίκη υπήρξε ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ των Ρεπουμπλικανών. Πρώτος ξεκίνησε ο πρώην πρόεδρος εξαπολύοντας επίθεση ενάντια στον ηγέτη της μειοψηφίας της Γερουσίας Mitch McConnell. Από την άλλη, ο κ. McConnell, αν και ψήφισε για να αθωώσει τον κ. Trump, δήλωσε ότι ο πρώην πρόεδρος ήταν «πρακτικά και ηθικά υπεύθυνος» για τα τεκταινόμενα στο Καπιτώλιο.

Πολλοί νομοθέτες του GOP φοβούνται ότι η διαμάχη μεταξύ των δύο Ρεπουμπλικανών θα έχει επίσης αντίκτυπο στα σχέδια του κόμματος να ανακτήσει την πλειοψηφία της Γερουσίας το 2022 στην εποχή μετά τον Τραμπ.

Independent: Τηλεφωνική συνέντευξη Τραμπ

Με πληροφορίες από τον Independent

More articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest article