15.9 C
Athens
Saturday, April 20, 2024

Μπάιντεν ΗΠΑ: Το ανεκτίμητο δώρο του Twitter

Must read

Μπάιντεν ΗΠΑ: Έχοντας συμπληρώσει τις πρώτες του εβδομάδες στο αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν πήρε ένα ανεκτίμητο δώρο από το Τwitter: τον ευχάριστο ήχο της σιωπής του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter. Αντί να διασπάται η προσοχή του από τον πόλεμο που θα έκανε ο πρώην πρόεδρος Τραμπ, ο Τζο Μπάιντεν συνεχίζει το έργο του καταργώντας μία προς μία τις πολιτικές του απερχόμενου Τραμπ.

Μέσα στον Λευκό Οίκο, οι αξιωματούχοι επιμένουν ότι η επικοινωνιακή τους στρατηγική δεν έχει αλλάξει απλώς και μόνο επειδή ο Τραμπ δεν έχει αλλάξει και σιωπή. Μάλιστα αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ανέφερε στο Politico, ότι “Ο Πρόεδρος πέρασε δύο χρόνια αγνοώντας τον αντιπερισπασμό του Τραμπ και παραμένοντας επικεντρωμένος στο μήνυμα που ήθελε να μεταδώσει και απέδωσε με επιτακτική νίκη”, ενώ συμπλήρωσε «Το αν ο Τραμπ επιστρέφει ξανά σε δημόσια προβολή ή ανοίγει έναν λογαριασμό Parler δεν θα κάνει τη διαφορά στον τρόπο επικοινωνίας με τον αμερικανικό λαό».

Μπάιντεν ΗΠΑ: Το δώρο του Twitter

Πράγματι, η αναστολή του λογαριασμού του Trump από το Twitter φαίνεται να ευθυγραμμίζει εκ νέου το πολιτικό σύμπαν, ελαχιστοποιώντας τις εκτροπές και τις διακοπές καθώς εξελίχθηκε η ευρύτερη συζήτηση για την ατζέντα του Μπάιντεν. Ο Τραμπ δεν ήταν εκεί για να απαιτήσει μια λαϊκή εξέγερση ενάντια στα εκτελεστικά διατάγματα του Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια σταθερή ροή κριτικών κατά τη σύντομη θητεία του. Όμως τίποτα δεν συγκρίνεται από την παγίδα ενός νέου tweet από τον πρώην Πρόεδρο. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε πως πολλές φορές ο πρώην πρόεδρος Τραμπ, με ένα tweet μπορούσε να αλλάζει τις αγορές, να “ξεθωριάζει” τους αξιωματούχους του και όλα αυτά μέσα σε λίγες ώρες.

Μπάιντεν ΗΠΑ: Η αντίθετη άποψη

Ενώ η απουσία του Trump από το Twitter ήταν δώρο για τον Μπάιντεν, μπορεί επίσης να καταλήξει να ωφελεί τους Ρεπουμπλικανούς. Για χρόνια, οι Ρεπουμπλικάνοι παρακαλούσαν τον πρώην πρόεδρο να μειώσει τη ρητορική και να επιτρέψει στους Δημοκρατικούς να κριθούν από τις δικές τους πράξεις, αντί να επιτρέψουν ένα εξωφρενικό tweet του Τραμπ να επισκιάσει οτιδήποτε άλλο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τώρα που είναι εκτός πλατφόρμας, το κόμμα μπορεί να είναι σε θέση να διεξάγει μια συντονισμένη, συνεκτική εκστρατεία ενάντια στον νέο πρόεδρο.

Κοινωνός της διαδικτυακής ισχύος του Τραμπ και ο Ομπάμα

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να υπενθυμιστεί, ότι κοινωνός των φαρμακερών tweet του πρώην προέδρου ήταν και ο πρώην πρόεδρος Ομπάμα, ο οποίος έγινε θύμα μίας επίθεσης προερχόμενης από τον Τραμπ σχετικά με το πιστοποιητικό γέννησης του.

Ο τότε πρόεδρος μάλιστα αναγκάστηκε να κυκλοφορήσει το πιστοποιητικό γέννησης του, ενώ το ίδιο έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ και κατά την διάρκεια της εμφάνισης της επιδημίας του Έμπολα στην Δυτική Αφρική, όπου και εκεί ο πρώην πρόεδρος έσπευσε να κατηγορήσει την κυβέρνηση Ομπάμα, αμφισβητώντας την ικανότητα της να συγκρατήσει την ασθένεια και προειδοποιώντας ότι η μαζική εξάπλωση θα μπορούσε να έρθει στην Αμερική.

More articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest article