16.9 C
Athens
Friday, April 19, 2024

Politico: To Aνώτατο Δικαστήριο θα εξετάσει τις αιτιάσεις Τραμπ για το Medicaid

Must read

Το Ανώτατο Δικαστήριο δήλωσε την Παρασκευή ότι θα εξετάσει το αίτημα της κυβέρνησης Τραμπ να αποκαταστήσει τους κανόνες εργασίας για ορισμένους εγγεγραμμένους Medicaid, ακόμη και όταν ο εκλεγμένος Πρόεδρος Joe Biden θα προσπαθήσει να μειώσει τη συντηρητική αναδιατύπωση του προκάτοχου του remake του προγράμματος υγείας.

Οι δικαστές θα ακούσουν εκκλήσεις για αποφάσεις του κατώτερου δικαστηρίου που ανέτρεψαν την έγκριση της κυβέρνησης Trump για προγράμματα στο Αρκάνσας και στο Νιού Χάμσαϊρ που απαιτούν από μερικούς ενήλικες χαμηλού εισοδήματος να εργαστούν, να προσφερθούν εθελοντικά ή να φοιτήσουν στο σχολείο ως προϋπόθεση να λάβουν κάλυψη.

Γιατί έχει σημασία: Οι απαιτήσεις εργασίας είναι μια από τις πολιτικές υγειονομικής περίθαλψης της κυβέρνησης Τραμπ και αγκαλιάζονται από πολλούς πολιτικούς που κλίνουν προς τους Ρεπουμπλικάνους, ειδικά εκείνεοι που εντάχθηκαν στην επέκταση του Medicaid από τους Obamacare σε φτωχούς ενήλικες. Όμως, οι κανόνες εργασίας – ο πρώτος στην ιστορία των 55 ετών του προγράμματος δικαιωμάτων – αντιτάχθηκαν έντονα από τους Δημοκρατικούς και τους υποστηρικτές ασθενών που τους αμφισβήτησαν στο δικαστήριο.

Κάθε κατώτερο δικαστήριο που εξέτασε υποθέσεις κανόνων εργασίας αποκλείει την αμφιλεγόμενη πολιτική, συμπεριλαμβανομένης μιας ομοσπονδιακής επιτροπής προσφυγών νωρίτερα αυτό το έτος. Το Εφετείο των ΗΠΑ για την Περιφέρεια της Περιφέρειας της Κολούμπια, σε γνωμοδότηση που είχε συνταχθεί από έναν διορισμένο Ρέιγκαν, διαπίστωσε ότι οι κανόνες εργασίας του Αρκάνσας δεν επιτρέπονται βάσει του νόμου Medicaid και ότι η κυβέρνηση Τραμπ απέτυχε να εξετάσει πόσα άτομα θα χάσουν την κάλυψη βάσει της πολιτικής .

Σχεδόν 20 πολιτείες έχουν λάβει ή ζητήσει την άδεια της κυβέρνησης Trump για παρόμοιους κανόνες εργασίας, αλλά ουσιαστικά καμία από αυτές τις πολιτικές δεν ήταν ενεργή. Πολλοί τέθηκαν σε αναμονή καθώς ξεκίνησε η νομική μάχη και η Γιούτα σταμάτησε τους κανόνες εργασίας της λόγω της πανδημίας.

Ακόμα και αν η νέα συντηρητική πλειοψηφία 6-3 του Ανώτατου Δικαστηρίου τελικά συμφωνήσει με τον Τραμπ και ανατρέψει προηγούμενες αποφάσεις, το στρατόπεδο του Μπάιντεν δήλωσε ότι η εισερχόμενη διοίκηση θα απορρίψει αιτήματα για κανόνες εργασίας και μπορεί ακόμη και να προσπαθήσει να ανακαλέσει υπάρχουσες εγκρίσεις. Αυτό θα μπορούσε να αντλήσει αντίσταση από κράτη που έχουν ήδη λάβει την άδεια της κυβέρνησης Τραμπ. Και μια απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που τηρεί τους κανόνες εργασίας θα μπορούσε να επιτρέψει στις μελλοντικές Δημοκρατικές διοικήσεις να προχωρήσουν με την πολιτική.

Ιστορικό: Οι κανόνες εργασίας αποτελούσαν προτεραιότητα του Διαχειριστή CMS, Seema Verma και την επίτευξη ενός μακροχρόνιου Ρεπουμπλικανικού στόχου, ώστε η εγγραφή να εξαρτάται από την απασχόληση ή τη σχολική εκπαίδευση για πολλούς ενήλικες σε ηλικία εργασίας. Ο Βέρμα και οι υποστηρικτές των κανόνων εργασίας ισχυρίστηκαν ότι θα κάνουν τους Medicaid enrollees υγιέστερους ενθαρρύνοντας την απασχόληση.

Πολλοί αξιωματούχοι του δημοκρατικού κράτους χαιρέτισαν γρήγορα την πολιτική και ζήτησαν την άδεια της κυβέρνησης Τραμπ για παραιτήσεις. Οι περισσότεροι ήταν σε κράτη επέκτασης Medicaid, αλλά σε κράτη που καλύπτουν μικρότερους πληθυσμούς φτωχών ενηλίκων χορηγήθηκαν επίσης παραιτήσεις, όπως η Γεωργία, η Νότια Καρολίνα και το Ουισκόνσιν.

Οι δημοκρατικοί υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής και οι υποστηρικτές των ασθενών επέκριναν τους κανόνες ως απλώς έναν τρόπο για τη σφαγή των ρολών Medicaid, τα οποία αυξήθηκαν κατά περίπου 5 εκατομμύρια σε περίπου 69 εκατομμύρια κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Είπαν ότι οι απαιτήσεις εργασίας ήταν αντίθετες με τον πρωταρχικό σκοπό της Medicaid να παρέχει κάλυψη.

Στο Αρκάνσας, την πρώτη πολιτεία που εφάρμοσε τους κανόνες εργασίας τον Ιούνιο του 2018, περισσότερα από 18.000 άτομα έχασαν την κάλυψη της Medicaid μέσα σε λίγους μήνες πριν ο ομοσπονδιακός δικαστής καταργήσει την πολιτική. Μόνο ένα μέρος αυτών που έχασαν την κάλυψη ήταν σε θέση να βρουν ασφάλιση αλλού, σύμφωνα με στοιχεία του κράτους.

Τι ακολουθεί: Το Ανώτατο Δικαστήριο είναι πιθανό να εξετάσει την υπόθεση στις αρχές του επόμενου έτους και να εκδώσει απόφαση αργότερα την άνοιξη. Ο Μπάιντεν αναμένεται να αποσύρει την υποστήριξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την υπόθεση, αλλά η υπόθεση θα προχωρήσει καθώς το Αρκάνσας και το Νιού Χάμσαϊρ έχουν επίσης κάνει ένσταση.

Politico: Supreme Court to review rulings against Trump’s Medicaid work rules

Απόδοση: Γιάννης Κουτρουμπής

More articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest article