24.1 C
Athens
Friday, March 29, 2024

Ντιέγκο Μαραντόνα: Θρήνος για τον μεγάλο θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου

Must read

Θρήνος για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς απεβίωσε σε ηλικία σε ηλικία 60 ετών από καρδιακή ανακοπή ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο Μαραντόνα είχε νοσηλευθεί στις 3 Νοεμβρίου σε κλινική της Λα Πλάτα όπου υπεβλήθη σε επέμβαση για αιμάτωμα στον εγκέφαλο.

Το πρωί της Τετάρτης ο Ντιέγκο ένιωσε έντονες ενοχλήσεις στο στήθος ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στην πόλη της Τίγκρε. Ασθενοφόρα έσπευσαν αμέσως εκεί, τού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αλλά παρά τις προσπάθειες που έγιναν δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στη ζωή.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε παγκόσμια θλίψη.

Ηδη η κυβέρνηση της Αργεντινής κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος, ενώ τον Μαραντόνα «αποχαιρέτησε» ήδη με τον προσήκοντα σεβασμό ο μεγάλος Πελέ, δηλώνοντας: «Κάποια μέρα θα παίξουμε μαζί μπάλα στον ουρανό».

Ο πρόεδρος της Αργεντινής κήρυξε εθνικό πένθος για τρεις ημέρες, λέγοντας: «Μας πήγες στην κορυφή του κόσμου. Μας έκανες απίστευτα ευτυχισμένους. Ήσουν ο σπουδαιότερος όλων. Σε ευχαριστούμε που υπήρχες, Ντιέγκο. Θα μας λείπεις για όλη μας τη ζωή».

Ο Μαραντόνα είχε παίξει για τη Μπαρτσελόνα και τη Νάπολη κατά τη διάρκεια της καριέρας του, κερδίζοντας δύο τίτλους Serie A με την ιταλική ομάδα.

Σκόραρε μάλιστα 34 γκολ σε 91 εμφανίσεις για την Αργεντινή, εκπροσωπώντας την σε τέσσερις διοργανώσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Μαραντόνα οδήγησε την Αργεντινή στον τελικό του 1990 στην Ιταλία (όπου ηττήθηκε από την τότε Δυτική Γερμανία), ενώ υπήρξε αρχηγός της εθνικής ομάδας στις ΗΠΑ το 1994 όμως αποκλείστηκε όταν εντοπίστηκε θετικός στο αναβολικό «εφεδρίνη».

Κατά το δεύτερο μισό της καριέρας του, ο Μαραντόνα έδινε μάχη με τον εθισμό του στην κοκαΐνη και του απαγορεύτηκε να παίζει για 15 μήνες αφότου εντοπίστηκε θετικός στο εν λόγω ναρκωτικό το 1991.

Αποσύρθηκε από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο το 1997, στα 37α γενέθλιά του.

More articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest article